LAKÓKONTÉNEREK


IRODA- ÉS LAKÓKONTÉNEREK (Hegesztett lemezburkolattal)

SZERKEZETI LEÍRÁS

A konténerek vázszerkezete hidegen alakított hegesztett acélszerkezet. Az oldalfalak kívül 1,5mm vastagságú hullámosított acéllemezből készülnek. Az acélszerkezetfestett kivitel,fény és időjárásnak ellenáló többrétegű festékréteggel. A konténerek ISO méretű sarokelemekkel vannak ellátva biztosítva ezáltal az emelést, mozgatást, rögzítést, egymáshoz történő kapcsolást.

HŐSZIGETELÉS, BELSŐ BURKOLATOK

A hőszigetelés kívánság szerint ISOLYT kőzetgyapot vagy THERWOOLIN üveggyapot. A vastagság 20mm, de külön kívánságra lehet több is. A belső burkolat általában 12mm vastagságú lemosható laminátos faforgácslemez.

PADLÓSZERKEZET

A padló általában 20mm vastagságú rétegeitlemez, PVC padló borítással. Külön kívánságra készülhet fenyőpadlóval vagy bordás acéllemezből is. A padló terhelhetősége 300 kg/m ,de kívánságra ettől nagyobb is lehet.

ELEKTROMOS HÁLÓZAT

220 Volt, beépített csatlakozó, biztosító és kapcsolóberendezések. Külön kívánságra 380/220V is beépíthető. Általában 2db fényforrás és 2db konnektor van beépítve, ebből 1db 2000W-os, elektromos fűtéshez. A konténert földelni kell a helyszínen.

NYÍLÁSZÁRÓK

Szokásos kivitelben 1db bejárati ajtó a rövid oldalon. Mérete 1000 x 2000mm. A szembenlévő falon 2db ablak, egyik nyitható a másik FIX. Méretük egyenként 900x1200mm. Az üvegezést thermoplán kettős üvegezés. Anyaguk műanyag.

EGYÉB KIVITELEK

A fenti alaptípusból kialakíthatók ill. megrendelhetők műanyag vagy padlószőnyeggel, teljes berendezéssel, fűtéssel, konyha vagy szociális egységekkel [WC, zuhany, mosdó vagy ezek kombinációja is), légkondicionált kivitelben is.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Iroda, szociális egység, konyha, raktár, eü. állomás, áramfejlesztő-átalaktó, munkásszállás, külömböző technológiák elhelyezésére stb.

SZÁLLÍTÁS

Tehergépkocsival, vasúton, hajóval.

LAKÓKONTÉNEREK (Szegecselt, horganyzott lemezburkolattal)

ACÉLVÁZ SZERKEZET:

ISO szabványnak megfelelő sarokkialakítású, 3mm szerkezeti vastagságú hajlított profilokból készült önhordó acélszerkezet, amely a négy felső sarokpontba min. 60 foknál nagyobb szögben beakasztott négyágú emelőkötéllel mozgatható. Az acél minősége S 235 JRG2. A szerkezetek védőgázas hegesztett kötésekkel készülnek.

PADLÓSZERKEZET RÉTEGEI ALULRÓL FELFELÉ:

-1 mm vastag festett acéllemez -70/70 mm acélbordák között 100 mm vastag THERWOLIN hőszigetelés -0,02 mm PE fátyol fólia -19 mm vastag natúr faforgácslap (E1) -2,4 mm vastag hegesztéssel toldott PVC padlóburkolat

OLDALFAL RÉTEGEI KÍVÜLRŐL BEFELÉ

-0,75 mm vastag horganyzott acéllemez mikrobordázva, festve -55 mm vastag acélbordák között 50 mm vastag THERWOLIN hőszigetelés -0,02 mm PE fátyol fólia -16 mm vastag formaldehid mentes, laminált faforgácslap fehér (E1 min.)

TETŐ RÉTEGEI FELÜLRŐL LEFELÉ

-0,55 mm horganyzott térburkolat korcolással toldva, peremezve -20 mm vastag lejtést adó Nikecell -100x50 mm acélbordák között 100 mm vastag THERWOLIN hőszigetelés -0,02 mm PE fátyol fólia -16 mm vastag formaldehid mentes, laminált faforgácslap fehér (E1 min.)

HŐTECHNIKAI ADATOK

Hőátbocsátási adatok (K) értéke: padló 0,61 W/ m2K födém 0,35 W/ m2K fal 0,55 W/ m2K

FESTÉS

Külső festés műgyanta bázisú festékkel RAL színű oldalfalakkal, 80 mikron összvastagságban.

A KONTÉNEREK TELEPÍTÉSE

Egyszintes telepítés esetén a konténerek külön alapozást nem igényelnek, azok tömötített kavicságyazaton vagy 6 ponton alátámasztva 50 x 50 cm és kiszínezett betonalapokra helyezhetek.

TŰZVÉDELMI BESOROLÁS

A konténer D tűzveszélyességi osztályba (mérsékelten tűzveszélyes) tartozik. Tűzállósági fokozat: IV.

FŰTÉS, KLIMATIZÁLÁS

Igény szerint.

NYÍLÁSZÁRÓK

Külső ajtó: 875 x 2000 méretű ZK ajtó acéltokkal komplett

ELEKTROMOS SZERELÉS

Az MSz 172/1 és az MSz 1600 eloírásainak megfelelően. Vezetékek belső burkolat alatt vezetve, kapcsolók, dugaljak süllyesztett kivitelűek. Elektromos betáplálás 32 A- os ipari csatlakozóval, 2 db 2 x 36 W- os armatúrával, 3 db dugaljjal. Egyedi elektromos terv szerint.

ÖSSZECSUKHATÓ LAKÓKONTÉNEREK


Vajon miért is jó a paneles konténer? Miért van rá szükség? A jól megtervezett/megépített paneles konténer minden egyes panele csereszabatos, ami azt jelenti, hogy ugyanolyan méretű például egy ajtópanel mint egy ablakpanel, vagy egy teli falpanel.

Ez a rendszer lényegesen rugalmasabb kialakítást tesz lehetővé, a tulajdonosa mindig az adott helyi körülményekhez igazodva tudja áthelyezni például az ablakokat az egyik oldalról a másikra vagy akár az ajtót a hosszanti oldalról az egyik végfalra.

A panelek adta szabadságot leginkább az építőiparban lehet használni, mert majd minden felvonulási terület más és más adottságokkal rendelkezik, így az előbb említett variálhatóság minden esetben biztosítja a megfelelő irányba történő kilátást a konténerből illetve a bejutást a konténerbe.

A fenti előnyökön túl a másik nagyon fontos érv, ami a paneles konténerek mellett szól, az a könnyű összeépíthetőség további paneles konténerekkel. Két konténer egymás melletti oldalfalainak kiszerelésével és a megfelelő belső szigetelő és takaró elemek felhasználásával egy nagy légterű helyiséghez jutunk, amit sokféleképpen lehet használni (nagyobb méretű iroda, tárgyaló stb.)

Ez a fajta variálhatóság illetve az egyéb segédanyagok - például belső válaszfalelemek - felhasználása akár több száz négyzetméteres ideiglenes irodaépületek létrehozására nyújt lehetőséget gyorsan, oly módon, hogy a tényleges felhasználás végeztével könnyedén visszaállítható az eredeti állapot. A csavarozott vázas kivitel esetében már kisebb földrajzi távolság esetében számottevő megtakarításra tehet szert a megrendelő, mert 1 kamionon akár 8 darab "Trans-pack" konténer is szállítható.